La Vigne

La Vigne

noord Ardèche

over deze website

Waarom deze website


Toen we La Vigne kochten deden we dat vooral om er zelf van te genieten, maar niet alleen. We waren ook van plan ons huis te gaan verhuren. Websites bouwen was mijn hobby en het lag dus voor de hand om er voor de verhuur een website over te maken. Bovendien was dat meteen een leuke manier om familieleden, vrienden en bekenden in ons enthousiasme over deze aanwinst te laten delen en foto's te kunnen laten zien.
 

De foto's

A200


Wat heb je nodig om foto's op een website te zetten? Een digitale camera natuurlijk! Maar de digitale fotografie stond in 2002 nog in de kinderschoenen en ik had nog "gewoon" een kleinbeeld spiegelreflexcamera, een Canon EOS 600. Prachtig, maar onpraktisch als je juist alleen maar behoefte hebt aan digitale foto's. De aanschaf van een digitale camera kon dan ook niet lang uitblijven. Het werd een in Frankrijk gekochte Nikon Coolpix 885, waarmee ik duizenden foto's maakte. Maar de techniek staat niet stil. Digitale camera's werden in hoog tempo beter en goedkoper en al snel werd het aantrekkelijk om op zoek te gaan naar een opvolger. Veel van de nieuwere foto's op de website zijn dan ook afkomstig van de camera op de foto rechtsboven en van de later aangeschafte zakformaat camera die zo handig is om altijd bij de hand te hebben.

Ontwerp en techniek

Hoe ontwerp je een goede website? Ik wist het ook niet precies, maar het onderwerp, een huis in Frankrijk op een plek waar rust en ruimte de sleutelwoorden zijn, vroeg naar mijn gevoel ook om een rustig en overzichtelijk ontwerp zonder overbodige opsmuk. Verder moest de website natuurlijk gewoon een goed beeld geven van het huis en de omgeving en praktische informatie die voor huurders van belang is. Hoe, dat was een kwestie van experimenteren en zoeken naar mogelijkheden om die doelstelling met eenvoudige middelen te realiseren. De eerste opzet die ik uiteindelijk heb gekozen is nog steeds niet veranderd. Wel is de website gegroeid en steeds, stapje voor stapje, op allerlei detailpunten verbeterd. Ik streef ernaar de officiële W3C-richtlijnen voor HTML 4.01 te volgen en test de website regelmatig met verschillende browsers en besturingssystemen.
HTML 4.01
De naam van de website

De gratis homepage-ruimte bij de internet-provider waar we onze website in het begin hadden ondergebracht werd vooral door de vele foto's al snel te klein, zodat we besloten een eigen domeinnaam aan te vragen en de site bij een echte hosting provider onder te brengen. De voor de hand liggende naam lavigne.nl was al bezet en zoiets als lavigne-ardeche vonden we wat lang. Zo ontstond het idee om die beide woorden samen te trekken tot lavarde. Dat bleek toevallig ook een bestaande Franse familienaam te zijn, maar daar heeft onze website dus geen enkele relatie mee.

Contact via e-mail

Bezoekers van deze website moeten ons makkelijk kunnen bereiken, vinden we. Daarom is er een centrale contact-pagina met naast een mailformulier ook een telefoonnummer en een normaal e-mailadres. Wie ons huis wil huren kan het beste het mailformulier invullen. Daarin is direct te zien welke informatie wij in dat geval nodig hebben. Wie alleen iets wil vragen kan natuurlijk ook bellen of een gewone e-mail sturen.


^
<  terug ^